Welkom op de site van de Kindernevendienst!
Hier vind je alle informatie over de kindernevendienst binnen de Gereformeerde Kerk.

Over de Kindernevendienst

Elke zondag is er de mogelijkheid om naar de kindernevendienst te gaan. De kinderen in de basis-schoolleeftijd (4 t/m 11 jaar) gaan met één van de leiding van de kindernevendienst naar de kindernevendienstruimte. Dat gebeurt als de dominee dit aangeeft vanaf de kansel (vaak voor de schriftlezing).
Dan loopt de leiding van de kindernevendienst naar voren en steekt het licht aan dat de kinderen meenemen naar de ruimte. Er wordt gebruik gemaakt van ‘Vertel het maar’, een blad met suggesties voor thema’s, werkjes, verhalen en gesprekken. De Bijbeltekst wordt op een eenvoudige wijze verteld en uitgelegd en er wordt geprobeerd een link te leggen naar de tegenwoordige tijd. In de kindernevendienst is volop ruimte voor leuke gesprekken, verhalen vertellen en werkjes maken. Na de preek van de dominee worden zij weer opgehaald door de koster. De kinderen maken altijd wel een deel van de dienst in de kerk mee, zodat zij betrokken zijn bij de kerk en gemeente.

De kindernevendienst is in 2 groepen ingedeeld:
    Groep 1 van 4 t/m 7 jaar
    Groep 2 van 8 t/m 11 jaar
Groep 1 heeft elke zondag in de ochtenddienst kindernevendienst.
Groep 2 heeft om de week op zondag in de ochtenddienst kindernevendienst.
Ook zingen we elke week een lied wanneer de kinderen het licht meenemen naar de kindernevendienst. Erg fijn dat we met de gehele gemeente de kinderen mogen toezingen en daarmee de kinderen een goede kindernevendienst toewensen. Tijdens de kindernevendienst oefenen wij hard met de kinderen, zodat de kinderen op den duur ook mee kunnen zingen. De kindernevendienst is in de vakantie voor groep 1 en groep 2 gezamenlijk, waardoor er voor alle kinderen elke week gelegenheid is om naar de kindernevendienst te gaan.
Voor het rooster klik hier.