In de Rozenlaankerk doen we als gemeente het pastoraat met elkaar.
Het gaat dan om zorg en omzien naar elkaar en wat mensen bezig houdt en beweegt. We delen lief en leed. We richten ons op ieder mens die ons pad kruist.
Veel pastoraat wordt niet georganiseerd, maar gebeurt gewoon waar mensen elkaar ontmoeten. In die ontmoeting is vaak sprake van onderlinge zorg.
In het omzien naar elkaar staan wij als gemeente niet alleen; het pastoraat vervult hier een rol.
Vanuit het pastoraat werkt de pastoraal werker Wim van der Lee, de ouderlingen en de medewerkers met elkaar samen. Ieder lid van de pastorale raad heeft een groep leden van de kerk waar hij/zij regelmatig contact mee zoekt.
Het pastoraat geeft bijzondere aandacht aan individueel lief en leed. Verder worden er activiteiten georganiseerd waar mensen elkaar leren kennen en ervaringen kunnen delen. Dit kan zijn in de vorm van eat en meet bijeekomsten.
Ter ondersteuning van het pastoraat en de versterking van de gemeente kan het pastoraat projecten opstarten of een taakgroep vormen. Op deze wijze proberen we elkaar op te bouwen in geloof, hoop en liefde.
Bij eventueel crisispastoraat, zoals ernstige ziekte, sterfgeval of rouw kan er een beroep worden gedaan op de pastoraal werker. Het onderling contact en omzien naar elkaar binnen onze gemeente en zo mogelijk daarbuiten zien wij als pastorale raad als een taak die ons in beweging zet.
De pastorale raad bestaat uit onderstaande personen:

contact:

Pastoraal ouderlingen